23.11.2019 16:46

Lezení Šárka+Černolice

V rámci Dědkovi horoškoly jsme lezli na Divoké Šárce a v Černolicích. Byl už pozdní listopad, ale počasí nám vždy nějak vyšlo vstříc a i sluníčko se na nás chtělo podívat.

Lezli se 3 UIAA po vlastním s dozajištěním instrů zezhora. Na ty stejně za chvíli zapomeneš. Jako mám z toho rozporuplné pocity, lézt po vlastním je totiž dost hustej úlet od sportovek a od stěn vůbec.

Do spár strkáš vklíněnce či hexentry, už lepší jsou abalaky a frendy, hroty obhazuješ smycema. Z frendů mám vysloveně super pocit (ve srovnání s tím ostatním). Jsou asi těžší, ale je to super rychlá záležitost, když trefíš velikost. Vložit a vyndat, je to rychlý. A pokud by do toho byl pád, tak geometrie je taková, že tahem dolů se ty kovové půlkruhy rozepínají do šířky. Čím větší tah dolů, tím větší tlak do šířky. Po pravdě abalaky a hexentry taky trochu, ale zase potřebuješ šťouradlo na vyndání.

Vzhledem k tomu rozsudku v trestním řízení od NS ČR (odpovědnost jističe) a přečtení všech dílů Schuberta, a několika úmrtím v posledních 6 měsích se mi docela vyjasňuje situace. Nejspíš maximálně stěna či dobrá a lehčí sportovka (aby byla výkonnostní rezerva) s někým kdo to pořád studuje a je na něj spoleh (i sám musím opakovat metodiku).

Tady nic moc vtipnýho nevymyslím, je to prostě tak.


—————

Zpět