04.09.2019 20:44

Feraty Apollofalter a Riesenboulder

Tak ve středu jsme dali snad maximálku, co jde za jeden den. Start v 6:10 a příjezd cca 19:00. Počasí vyšlo nad 25°C, jasno polojasno, bezvětří. Takže popořadě:

1) Oberowitz (Apollofalter+Riesenboulder)

K tomu Oberowitzu, vyjeli jsme až pod les na tzv. lezecké parkoviště. No není tam nic, je to roh louky, ale nikdo nás nevypráskal, takže OK.

První část za C, no byl to sice kousek a docela obtížný, viselo se hodně v rukách sice pár metříků nad zemí, ale viselo. Pak Riesenboulder (v pravém rohu lezeckého parku), ta část za C/D, co je v TOPO, tak tu jsme nenašli. Také označení dole u Apollofalter (B/C) je přestřelené. Dělalo to na mne dojem, že nechtějí podpořit riskování u dětí a náhodných návštěvníků.

Ale kopeček hezkej, kupa lezeckých po cca 3-4 metrech odjištěných cest za často 3-4-5 (šikmá skála). Příště klidně i pro klienty si vzít lezecký verky. Samozřejmě, pak tam člověk stráví o dost delší dobu.

2) Jonsdorf (Jeptiška)

Jeptiška nezklamala, ani svou krásou, a ani počtem lidí ve všední den okolo poledne. No žádný davy se nekonaly, ale sami jsme tam taky nebyli.

3) Oybin (Alpine Grat)

Jo tak tady Tom pocítil hloubku prožitku, no klasika, je to prostě rovná stěna a to poctivě. Soustřeď se na lezení a cvakání a je to OK.

4) Vrabinec (vše co tam jde), tohle už bylo do únavy.

Přemýšleli jsme o Pastýřské, ale na Tomův premiérový den (klobouk dolu) jsem raději vybral Vrabiňáka Prybiňáka :)

Tyjo, 20 min do kopce a pak slezení všecho co tam je. Tentokrát jsem proběhl i B/C (dalo by se lézti čistě skalou, ale visící karable se zasekávaly do kolíků a na to jsem neměl nervíky).

Na tom C jsem fakt měl strach o Toma pod sebou, protože jak to je ještě dost hliněné a nevylámané, mohly by se stát nehezké věci, takže jsem lezl s citem v nohou na jistotu, abych něco neposlal dolu.

Jo vyšlo to hezky, na Spitzbergu je ferata na východ (tak už byla vyhřátá), Jeptiška je tak na jih atd. prostě OK.

Hlášky dne a s Tomem jaké asi jiné:

1) tak si střihnem o snídani

2) tak si střihnem o oběd

3) tak si střihnem o kafe

 

—————

Zpět